ساعت خورشیدی یا همان سولار چطور کار می‌کند؟

حالت مطالعه
دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ نویسنده | مترجم:

ساعت سولار، خورشیدی و اکودرایوها همه به یک معنی هستند و یک عملکرد را دارند. و آن تغذیه از نور خورشید و نور محیط است.‌این ساعت‌ها به خاطر کمک به محیط زیست، طول عمر بالا و دردسر کمتر‌شان به نسبت موتورهای مکانیکی، در جهان محبوب شدند. در ادامه‌این مقاله می‌خواهیم طرز کار‌این نوع موتور، مزایا و معایبش را بررسی کنیم، پس همراه من باشید.

ساعت سولار چیست؟

ساعت سولار یا همان خورشیدی، زیر مجموعه‌ی ساعت‌های کوارتز است. با‌ این تفاوت که در ساعت‌های کوارتز معمولی عمر‌ این ساعت‌ها نهایتا 4-5 سال است و باتری ساعت از حالت پر به سمت خالی میرود. در حالی که ساعت سولار، عمر طولانی‌تری دارد و توسط یک قطعه اضافی‌تر به نسبت ساعت‌های کوارتز معمولی، انرژی باتری پر می‌شود. شاید‌ این سوال برای شما پیش بیاد که‌ این قطعه اضافی‌تر چیست و چه کمکی در جذب انرژی دارد؟ اگر قصد خرید ساعت سولار را دارید، ادامه این مطلب به شما در انتخاب بهتر کمک می‌کند.

ساعت سولار چطور کار می‌کند؟

زیر صفحه‌ این نوع ساعت‌ها، سلول‌های خورشیدی کار گذاشته شده تا با دریافت هر نوع نوری، گرما را به انرژی الکتریسیته تبدیل کند و از‌این طریق باتری داخل ساعت شارژ می‌شود. در اسم ساعت سولار یا همان ساعت خورشیدی، پیداست که منبع اصلی دریافت نور، خورشید است. اما با توجه به پیشرفت روز افزون صنعت ساعت، ساعت‌های خورشیدی امروزی علاوه بر نور خورشید از نور محیط هم انرژی بدست می‌آورند. پس دغدغه‌ این موضوع را نداشته باشید که حتما باید ساعت را زیر نور مستقیم خورشید بزارید تا کار کند، نه! بلکه ساعت شما با دریافت نور محیط هم قابل شارژ است و میشود‌ اینطور گفت که با نور خورشید عملکرد بهتری دارد. حالا که متوجه نوع عملکرد‌ این نوع موتور ساعت شدیم، باید اشاره‌ای هم به مزایا و معایبش داشته باشیم.

مزایای ساعت خورشیدی:

  • با توجه به نوع کالیبر موتور، تا 6 ماه قابلیت ذخیره انرژی دارند

  • با هر نوع منبع نور (خورشید و نور محیط) انرژی بدست می‌آورند

  • مانند ساعت‌های مکانیکی (کوکی و اتوماتیک) نیاز به شارژ شدن هر روز ندارند

  • دوستدار محیط زیست هستند و هزینه تعویض باتری ساعت در زمان‌ها کوتاه را کاهش دادند

  • عمر باتری سولار به نسبت ساعت‌های کوارتز معمولی بیشتر است و معمولا 10 سال طول عمر دارد

معایب ساعت خورشیدی:

  • شاید به تنها موردی که میشود به عنوان معایب‌ این نوع فناوری اشاره کرد، گران بودن ساعت‌های سولار به نسبت ساعت‌های کوارتز معمولی است. اما خب باید در نظر داشته باشید که شما بابت عمر طولانی‌تر در خرید ساعت‌، این هزینه را می‌کنید.

ساعت خورشیدی نیاز به تعویض باتری دارد؟

جواب خیلی کوتاه است، بله. همانطور که بالا توضیح دادیم، فناوری سلول خورشیدی در زیر صفحه ساعت است که باعث ذخیره انرژی می‌شود و حالت کمکی دارد. اما به‌ این معنا نیست که ساعت سولار نیاز به تعویض باتری ندارد!‌ این باور کاملا اشتباه است. ساعت خورشیدی زیر مجموعه ساعت‌های کوارتز است. با‌ این تفاوت که نوع باتری ساعت‌های سولار نسبت به ساعت کوارتز معمولی کمی‌ متفاوت‌تر هستند و رنج قیمتی آنها یک مقدار بالاتر است. اما هزینه تعویض‌ این نوع باتری‌ها آن هم تقریبا هر 10 سال، توجیه بیشتری دارد.

فرق ساعت اکودرایو با ساعت سولار

ساعت اکودرایو همان فناوری ساعت‌های سولار است. دلیل تفاوت نام آنها،‌ این است که شرکت سیتیزن به عنوان اولین برند سازنده ساعت‌های خورشیدی،‌ این سری از ساعت‌ها را با نام اکودرایو وارد بازار کرد. در دهه 1976 بود که کمپانی سیتیزن اولین ساعت با قابلیت ذخیره انرژی نور را ساخت. و اسم‌ این نوع فناوری را "اکودرایو" اعلام کرد و ساعت‌های دارای‌ این قابلیت با نام ساعت‌های اکودرایو وارد بازار می‌شوند. حتما میدونید که ساعت‌های پرچمدار سیتیزن، همگی از فناوری اکودرایو بهره بردند.

قدرتمند‌ترین برندهای ساعت‌ خورشیدی

سیتیزن، به عنوان اولین کمپانی که دست به تولید ساعت خورشیدی زد، همیشه در اول لیست نام برده می‌شود. بعد از سیتیزن، سیکو به عنوان رقیب جدی شناخته می‌شود. همیشه در ساعت سیکو باید انتظار پیشرفته‌ترین و حرفه‌ای‌ ترین فناوری‌ها را داشت. و بعد از‌این 2 برند، نوبت ساعت کاسیو است.

کاسیو به عنوان یکی از غول‌های برند ژاپنی در اکثر ساعت‌های جی شاک و پروترک خود از فناوری سولار استفاده می‌کند. تا علاوه بر نشان دادن قدرت استحکام بدنه ساعت‌ها، عمر طولانی‌تری داشته باشند.‌ این 3‌برند ساعت ژاپنی، از برترین و بهترین تولید کنندگان ساعت سولار یا همان خورشیدی در جهان شناخته می‌شوند. گرچه‌ این فناوری جالب در دیگر برند‌ها هم به کار برده شده.

نتیجه گیری:

اگر قصد خرید ساعت سولار را دارید، باید اول متوجه فرق‌ این فناوری با ساعت‌های کوارتز معمولی و ساعت‌های مکانیکی باشید. عمر طولانی‌ این ساعت‌ها توجیه خوبی برای هزینه آنها در هنگام خرید ساعت است. همچنین پیشنهاد می‌کنیم قبل از انتخاب برند ساعت، اول به 3‌برندی که نام بردیم سر بزنید. برای مشاهده جدیدترین مدل‌های ساعت خورشیدی،‌ ایران تایمر یک مرجع کامل برای شماست.

 

ساعت خورشیدی یا همان سولار چطور کار می‌کند؟
امانت داری و اخلاق مداری
استفاده از این محتوا فقط با ذکر منبع و آدرس " سایت ایران تایمر " مجاز است.
محصولات پیشنهادی ما برای شما
نظرات کاربران
مرتب سازی بر اساس:
عضو شوید، نظر خود را ثبت کنید، امتیاز بگیرید و رایگان محصول بخرید اطلاعات بیشتر
کد امنیتی را وارد نمایید. تغیر کد امنیتی
ثبت به عنوان میهمان ورود و ثبت نظر
آخرین محصولات دیده شده


بستن فرم